Altijd klaar om in actie te schieten, ook op oudejaar
  • Artikel

Altijd klaar om in actie te schieten, ook op oudejaar

Zoals elk jaar hebben ook op oudejaarsnacht een dertigtal Sibelga-medewerkers wachtdienst. Ze houden zich klaar om hulp te bieden bij elektriciteitsproblemen of  gasreuk op de Brusselse netten. 

Ook met oud en nieuw zorgen we voor energie! Er is immers altijd behoefte aan elektriciteit en aardgas. Daarom worden bepaalde functies bij Sibelga elke dag de klok rond ingevuld. Denk bijvoorbeeld aan de call takers van de Dispatching, die oproepen ontvangen en behandelen over elektriciteitsproblemen, verdachte gasreuk, etc…. Een ander voorbeeld zijn de technische teams die in actie treden op het terrein.

Elektriciteitsstoring? Gasreuk?  
Aarzel niet om meteen naar ons noodnummer te bellen: 02 274 40 66 (24u/24) 

Oudejaarsnacht: een nacht als alle andere 

Vanuit operationeel oogpunt wordt de overgang van 2016 naar 2017 dus waarschijnlijk een werknacht als alle andere voor onze medewerkers met wachtdienst. 

Bij de Dispatching zullen twee collega’s klaarzitten om toezicht op de netten te houden, oproepen te verwerken en de teams technici naar de juiste locatie te sturen. Ook een ingenieur voor aardgas en één voor elektriciteit zullen continu bereikbaar zijn.

"Algemeen genomen zijn er die nacht niet meer interventies dan gewoonlijk", zegt Bastien De Spiegelaere, Operationeel verantwoordelijke bij Dispatching. "De jongste jaren was het voor ons zelfs eerder een kalme nacht."

Ieder op zijn beurt

Doordat de wachtdiensten per week worden opgesteld (van woensdag tot woensdag), verschilt het team dat paraat staat op oudejaar van dat op kerstavond. Bovendien kunnen de medewerkers die dit jaar tijdens de feestdagen wachtdienst hebben, die dagen volgend jaar ongetwijfeld bij familie en vrienden doorbrengen. Ieder op zijn beurt!

Happy 2017