Water in gasleiding Vorst
  • Nieuws

Water in gasleiding Vorst

Een lek in de waterleiding van Vivaqua heeft door toedoen van zand en aarde in de ondergrond een gasleiding kunnen doorboren. Hierdoor was er in Vorst massaal water in onze leidingen gesijpeld. Het betreft de omgeving rond het Sint-Denijsplein. Zijn momenteel nog betrokken: Driesstraat - oneven nummers, Stationstraat, Hallestraat, Waterstraat, Olieslagerijlaan en enkele huizen op het plein. 

Water in gasleidingen is op zich niet gevaarlijk, maar onze ploegen moeten wel ingrijpen om de gastoevoer te herstellen.

Alle gaskranen van de perimeter en de gasaftakkingen van de betreffende klanten werden afgesloten. Om de toevoer te herstellen, moeten onze medewerkers toegang krijgen tot elke woning.

Wij zijn nog steeds bezig met het zuiveren van de leidingen. Onze gastechniekers doen al het nodige om het probleem zo snel mogelijk op te lossen, maar dit karwei kan wel nog de hele week in beslag nemen.

Ga naar de website van de gemeente Vorst of schrijf u in op be-alert voor een laatste stand van zaken.

Om de getroffen bewoners te helpen, worden er warme maaltijden aangeboden en douches voorzien.  Meer info op de website van de gemeente.

Wij verontschuldigen ons alvast voor het mogelijke ongemak.

➠ Lezen ook : Herstellen van de gastoevoer te Vorst – St-Denijswijk