Sibelga en Convivial: een duurzaam partnership!
  • Nieuws

Sibelga en Convivial: een duurzaam partnership!

De vzw Convivial werd in 2019 erkend als Onthaalbureau voor nieuwkomers en is actief op het vlak van integratie van vluchtelingen sinds de jaren 90. De vzw heeft haar intrek genomen in gebouwen die toebehoren aan Sibelga. Een blik op een jarenlang partnership.

Convivial vestigde zich in 2001 in Vorst op het kruispunt met Sint-Gillis en Anderlecht in een gebouwencomplex van 3500 m2 ter beschikking gesteld door Electrabel eerst en door Sibelga nadien. 

19 jaar later is dit partnership nog steeds brandend actueel en Convivial is inmiddels flink gegroeid.

In 2019 kreeg de vzw trouwens de erkenning als Onthaalbureau voor nieuwkomers en hierdoor kon ze haar werkgebied aanzienlijk uitbreiden. Door die nieuwe verantwoordelijkheden moest de vzw haar lokalen herinrichten. Sibelga heeft haar steentje bijgedragen door de isolatiewerken voor haar rekening te nemen.

En dat is slechts één voorbeeld van het sociaal engagement van Sibelga

Maar waarom verleent een netbeheerder als Sibelga die op het eerste gezicht niets te maken heeft met de activiteiten van de vzw Convivial, steun aan die vereniging?

Marie-Pierre Fauconnier, CEO van Sibelga, licht toe: “We denken na over de manier waarop we delevenskwaliteit van alle Brusselaars kunnen verbeteren en dat reikt verder dan het beheer van de distributienetten voor elektriciteit, gas en openbare verlichting in Brussel. Door verenigingen als Convivial te steunen, staan we stil bij ons sociaal engagement, maar ook bij onze plaats in de samenleving.

Ontdek de beelden van de lokalen van Convivial in deze reportage met Bruno Gilain, directeur van Convivial, en Marie-Pierre Fauconnier, CEO van Sibelga.